1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Mosselen

Mosselen

Door: karinb

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-10-1998

Ingrediënten 2 personen


Zak mosselen (2kilo)
Zakje mosselmix (kruiden)
Zakje mosselgroente
Klein flesje witte wijn
Knoflooksaus
Whiskeysaus

stokbroodje



Mosselen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Gooi de mosselen in een pan en vul de pan met koud water.
De mosselen die open blijven moet je weggooien (als ze op een klein kiertje blijven staan kan je ze wel dichtdrukken ,aleen als ze echt helemaal open blijven, dus niet een kiertje ,niet gebruiken).
Gooi het water uit de pan en doe de groente en de kruiden erbij ,gooi ook het kleine flesje wijn leeg in de pan.

Bereidingswijze

Doe de deksel op de pan ,en aan de kook brengen (als het kookt schut je de mosselen goed om (wel de deksel op de pan houden)
Na +/- 2 minuten schut je de mosselen om.
Even afgieten.
Als de mosselen open staan zijn ze klaar om te eten.
De dichte ,niet eten.

Serveertip

Lekker met knoflooksaus,whiskeysaus en stokbrood.



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van karinb
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top