Kip van Yvonne

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-01-2006

Met oud & nieuw at ik bij vrienden die deze supersimpele doch zeer smakelijke kip uit de oven trokken. Minder is meer!!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 blije braadkuikens, 2 limoenen, flink wat olijfolie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven op 200*c.
Als de kip uit de diepvries komt op kamertemp. laten komen!

Bereidingswijze

Prik de limoenen op verschillende plekken in met een vork en stop ze ieder in de holte van 1 van de kippen. Leg de kippen naast elkaar in een braadslee en besmeer ze goed met olie.
Zet de braadslee in de oven. Na een half uur de kip bedruipen met het vet uit de braadslee en de oven op 175*c zetten. Laat nu nog een kwartier braden (Als je een zeer enthousiate oven hebt, begin je met 175*c en zet je hem daarna op 150*c)

Serveertip

Met tagliatelle waar een beetje in olijfolie gebakken paprika, knoflook en shitake-paddestoelen doorheen zijn geschept, en met rucolasalade. Mmmmmm!

Laatste reacties

favorietje avatar
favorietje 06-01-2006

Dit is zulke lekkere kip, ik doe het ook vaak met een citroen ipv limoen, is ook superlekker!

orphan avatar
orphan 05-01-2006

Hoi, ik heb jouw recept meegenomen. Dank je wel. Groetjes Bianca.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten