zuurkool ovenschotel

  • Biologisch, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-01-2006

Heerlijke ovenschotel, weer eens wat anders met de zo vertrouwde zuurkool. Lekker en gezond!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
- gekookte aardappelen voor 2 personen

- 400 gram zuurkool (uit het vat van EDEN)

- 1 dl (soja)melk

- 2 eetlepels amandelpasta

- theelepel arrowroot

- 3 schijven verse ananas

- geraspte kokos.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 354,17 kcal
Koolhydraten 41,88 g
Eiwitten 11,33 g
Vetten 12,68 g
Benodigdheden
Lasagnaschaal

Voorbereiding

- Kook de aardappelen in 20 minuten gaar, indien je geen gekookte aardappelen hebt.

- snij de aardappelen in schijfjes.



- breng de (soja)melk aan de kook en los hierin de amandelpasta op.

- als de saus is afgekoelt los de arrowroot op.



- snij de ananasschijven in blokjes

Bereidingswijze

Verdeel in laagjes:

- aardappelschijfjes

- ananas

- zuurkool

- ananas

- saus



De bovenste laag moet aardappel zijn.

Verdeel de rest van de saus over de aardappelen.



- Strooi een beetje geraspte kokos over de aardappelen.



- Plaats de ovenschaal in de oven, op 200 graden en bak deze in 30 minuten gaar en bruin. Eventueel de laatste paar minuten onder de grill.

Serveertip

Eventueel met een (vegetarische) rookworst.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten