Groene kaas

  • Biologisch, Vegetarisch
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 03-01-2006

Let wel: niet groen van ouderdom, maar van de kruiden...

Deel dit recept

Ingrediënten
Zachte kaas, bijv. brie, camenbert, monchou, chevre, of een mengsel van deze kazen. Daarnaast veel, heel veel gemengde verse kruiden, denk daarbij niet alleen aan peterselie en bieslook, maar ook aan oregano, zuring, salie, basilicum, pimpernel, borage, rucola, paardebloemblad, munt, melisse, rozemarijn, koriander. Wat je maar krijgen kan...
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wiegmes of keukenmachine...

Bereidingswijze

Snij de kruiden met het wiegmes of in de keukenmachine zo fijn mogelijk. Bijna tot een pasta als het ware. Prak dan in een kom de kaas en roer deze los. Indien nodig een scheutje koffiemelk gebruiken om de kaas smeerbaar te maken. Begin dan de kruidenpasta in de kaas te mengen, totdat de kaas helemaal groen ziet en geen kruiden meer op kan nemen. Heb je nog kruiden over kan je deze met een beetje olie mengen en bewaren voor in een ander gerecht. Doe de kaas in een kommetje en gebruik hem binnen enkele dagen op.

Serveertip

Versgebakken brood, als dip bij rauwe of geblancheerde groenten of gewoon bij het ontbijt op een knackebroodje...

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten