1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Duitse keuken
  5. gevulde reibekuchen

gevulde reibekuchen

Door: joke74

  • Duits, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-01-2006

Ingrediënten 2 personen


- 1 zak rosti
- 2 eieren
- 2 volle eetlepels kwark
- zout en peper naar smaak
- bolletje mozzarella


Verder heb je nodig


Grote platte ovenschaal, bijvoorbeeld een lasagnaschaal.


Heerlijke variatie op de bekende reibekuchen (Duitse aardappelkoekjes)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de rosti voor gebruik goed ontdooien.

Bereidingswijze

- Vet een ovenschaal in met een beetje margarine.

- roer de eieren met de kwark los.
- breng op smaak met peper en zout
- voeg de rosti toe

- snij de mozzarella in dikke plakken.

- Leg een hoopje beslag in de ovenschaal, ter grootte van de plak mozzarella. Druk het beslag goed aan.
- Leg hierop de plak mozzarella.
- Verdeel een laagje beslag hier over. Druk het beslag goed aan.
- Maak op deze wijze alle reibekuchen totdat het beslag en de kaas op is.

- Plaats de ovenschaal in de oven, 30 minuten op 200 graden.

-----------------------------------------------------------------

Ik wilde eerst de reibekuchen bakken in de koekenpan. Echter de rosti was nog niet ontdooit dus het lukte niet om de koekjes te vormen.
Hierdoor heb ik bovenstaande methode gebruikt om het gerecht te redden.
Misschien dat het wel lukt om ze te bakken in de koekenpan als de rosti ontdooit is.

Serveertip

Serveer de reibekuchen met dunne plakken gebakken rooktempeh en voor de niet vega\'s met gerookte zalm.
Serveer er ook knoflookroomkaas bij.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joke74
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top