1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Tiramisu
  5. Banaan Tiramisu

Banaan Tiramisu

Door: orphan

  • Italiaans, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-01-2006

Ingrediënten 8 personen


4 bananen, in plakjes
400 g magere kwark
350 g mascarpone
150 g lange vingers
80 g suiker
8 eetlepels sterke koffie
3 eetlepels bruine rum
2 eetlepels Kahlua (koffielikeur)
2 eetlepels pure cacapoeder



Italiaans ge?nspireerd toetje!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak het roommengensel: Doe kwark, mascarpone, rum en de helft van de suiker in een mengkom. Roer dit voorzichtig door elkaar. Los de rest van de suiker op in de hete koffie. Voeg de Kahlua toe. Zet het koffie-Kahluamengsel weg om af te koelen.
Doop de lange vingers in het koffie-Kahluamengsel. Bedek hiermee de bodem van een diepe schaal. Doe een laagje van het roommengsel over de lange vingers. Verspreid de helft van de plakjes over de roomlaag. Herhaal de voorgaande stappen. Eindig met een laag room. Strooi een dikke laag cacaopoeder over de room. Zet de tiramisu een paar uur in de koelkast voor te serveren.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top