Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Artisjokken, gekookt

Artisjokken, gekookt

Door: brando70

  • Frans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-01-2006

Ingrediënten 4 personen


4 artisjokken * citroensap * zout.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Neem de artisjokken bij de steel en spoel ze ondersteboven uit in een emmer of teil met water. Verwijder de buitenste bladeren en de stronk en snijd de bladpunten er af. Schil de bodem dun af en wrijf die in met citroensap. Zet de artisjokken op met ruim kokend water, waaraan u wat zout en citroensap toevoegt, en kook ze gaar. Wanneer de blaadjes gemakkelijk loslaten zijn de artisjokken goed. Neem de artisjokken vlak voor u serveert uit het kooknat en laat ze even uitlekken.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top