zalmlasagna met drie soorten kaas

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 02-01-2006

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
*12 kleine trostomaatjes of 4tomaten*
*rasp en sap van een citroen*
*lasagnavellen,gewon of met spinazie*
*2 teentjes knoflook ,fijngesnipperd*
*olie omf margarine om te ovenschaal in te vetten*
*pakje diepvries spinazie van 450 gram,ontdooid en heel goed uitgelekt of verse spinazie*
*4 zalmfilets a125 gram*
*peper en zout*
*oregano*
*2,5 dl slagroom*
*basilicum,vers*
*kuipje boursin of een andere kruidenkaas*
* 2 bollen mozzarella*
*geraspte oude kaas,of een andere kaas naar keuze (om er overheen te strooien)*


Boodschappen bestellen
Benodigdheden
*mes * snijplank*invetkwastje*ovenschaal*zeef*

Voorbereiding

*tomaatjes in stukjes snijden of halveren en vermengen met wat citroenrasp de fijngesnipperde knoflookteentjes en de boursin,de uitgelekte spinazie en de fijngesneden basilicum het geheel op smaak brengen met peper en zout* dit in een ingevette ovenschaal doen*lasagnebladen eroverheen doen en daarop de stukken zalm ,ingewreven met peper en zout en citroensap leggen* bestrooi ze met oregano en schenk er de helft van de slagroom overheen*leg hier weer lasagnavellen overheen en verdeel de in plakken gesneden mozzarella hier weer over en bestrooi met wat peper en zout* schenk hier de rest van de slagroom overheen en bestrooi met wat geraspte kaas

Bereidingswijze

in een voorverwarmde oven op 175 graden in ongeveer 45 minuten

Serveertip

heerlijk met een frisse salade

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten