Turkse knoflooksoep

  • Turks, Streekgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 01-01-2006

Sarmisak Corbasi. Een heerlijke pikante knoflooksoep. Word veel gegeten in de Turkse binnenlanden!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 30 g boter
* 6 teentjes knoflook
* 1 tl zout
* 2 uien
* 30 g bloem
* 1/2 l groente- of vleesbouillon
* peper
* 2 el honing
* 1 a 2 tl cayennepeper
* sap van 1 citroen
* 2-3 el geschaafte amandelen
* 1 el olijfolie
* 3 el peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Eventueel een knoflookpers.

Bereidingswijze

Boter in een pan verhitten en er de geperste teentejs knoflook erin fruiten. De uien pellen, snipperen, en in de knoflookolie doen. Bouillon eroverheen gieten. Alles goed doorroeren. De soep op een laag vuur 10 tot 15 minuten zachtjes laten koken. De knoflooksoep kruiden met het citroensap, de peper, het zout en de cayennepeper en er vervolgens de honing aan toevoegen. De knoflooksoep van het vuur halen. De geschaafde amandelen in een beetje olijfolie goudgeel roosteren en door de gehakte peterselie mengen. De knoflooksoep op smaak brengen, in een terrine doen en besrooid met de gekruide amandelen opdienen. Eet smakelijk

Serveertip

De knoflook soep binden met bloem en er fijngesnden restjes vlees aan toevoegen!

Laatste reacties

novemberrain18 avatar
novemberrain18 05-03-2006

Neem ik ook mee! Bedankt! groetjes ines

ollie883 avatar
ollie883 03-01-2006

Zo zeg dat lijkt me een lekker soepje, vooral voor een makkelijk dagje of zaterdag met stokbrood. Ik neem je recept mee thanks en groetjes Olga

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten