Turkse knoflooksoep
- Turks, Streekgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 01-01-2006
Sarmisak Corbasi. Een heerlijke pikante knoflooksoep. Word veel gegeten in de Turkse binnenlanden!
Ingrediënten 4 personen
* 30 g boter* 6 teentjes knoflook
* 1 tl zout
* 2 uien
* 30 g bloem
* 1/2 l groente- of vleesbouillon
* peper
* 2 el honing
* 1 a 2 tl cayennepeper
* sap van 1 citroen
* 2-3 el geschaafte amandelen
* 1 el olijfolie
* 3 el peterselie
Benodigdheden
Eventueel een knoflookpers.Bereidingswijze
Boter in een pan verhitten en er de geperste teentejs knoflook erin fruiten. De uien pellen, snipperen, en in de knoflookolie doen. Bouillon eroverheen gieten. Alles goed doorroeren. De soep op een laag vuur 10 tot 15 minuten zachtjes laten koken. De knoflooksoep kruiden met het citroensap, de peper, het zout en de cayennepeper en er vervolgens de honing aan toevoegen. De knoflooksoep van het vuur halen. De geschaafde amandelen in een beetje olijfolie goudgeel roosteren en door de gehakte peterselie mengen. De knoflooksoep op smaak brengen, in een terrine doen en besrooid met de gekruide amandelen opdienen. Eet smakelijk
Serveertip
De knoflook soep binden met bloem en er fijngesnden restjes vlees aan toevoegen!
Laatste reacties
Neem ik ook mee! Bedankt! groetjes ines
Zo zeg dat lijkt me een lekker soepje, vooral voor een makkelijk dagje of zaterdag met stokbrood. Ik neem je recept mee thanks en groetjes Olga