Turkse vissoep van de bosporus

  • Turks, Streekgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-01-2006

Barbaros Balik Corbasi. Een heerlijk pikante vissoep. Ik heb het al meerdere keren gegeten in Turkije, en eindelijk het recept gevonden!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 1/2 kopje olijfolie (0,6 dl)
* 1 ui
* 2 wortelen
* 1 stuk bleekselderij
* 1 Spaanse peper
* 2 teentjes knoflook
* 1 tl zout
* 2 el tomatenpuree
* 3 el bloem
* 4 tomaten
* 7,5 dl visbouillon
* 1 laurierblad
* 1/2 kopje azijn
* 2 tl cayennepeper
* 100 g kekookte mosselen
* 100 g gekookte garnalen
* 400 g gemengd visfilet
* sap van 1 citroen
* 1 tl oregano
* 1 bosje peterselie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

De olijfolie in een pan verhitten. De ui pellen, snipperen en in de olie fruiten. De wortelen en de bleekselderij in blokjes of reepjes snijden, aan de ui toevoegen en kort meestoven. De Spaanse peper fijnhakken, de knoflook pellen en persen. Dit mengsel met de tomatenpuree door de groente roeren. Het geheel met bloem bestuiven en kort stoven. De tomaten ontvellen, in blokjes snijden en samen met de bouillon aan de kook brengen. Het laurierblad en de azijn eraan toevoegen en het geheel op een matig vuur 10 tot 15 minuten, met de deksel op de pan zachtjes laten koken. Ondertussen de mosselen en de garnalen in een kom doen. De visfilets in mootjes snijden en bij de mosselen en garnalen doen, en alles goed door elkaar scheppen. Met citroensap besprenkelen en bestrooien met oregano. De schaaldieren in de vissoep doen en op een matig vuur in 8 tot 10 minuten gaar laten worden. Wanneer de kooktijd voorbij is opnieuw kruiden en in een terrine scheppen. Bestrooien met de peterselie en smikkelen maar. Eet smakelijk!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten