1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Spruitjes
  6. Roergebakken spruitjes met spekjes en sjalotjes.

Roergebakken spruitjes met spekjes en sjalotjes.

  • Internationaal, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 01-01-2006

Ingrediënten 4 personen


400 tot 500 gr spruitjes, zout, 2 eetlepels olijfolie,1 pakje magere gerookte spekreejes 250 gr.,1 teentje knoflook, 2 a 3 sjalotjes,peper,3 eetlepels verse peterselie om te garneren.


Verder heb je nodig


Wok,kookpan.


Een heerlijke combinatie.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Spruitjes schillen en even 3 a 4 minuten laten blancheren.Knoflook snipperen.Sjalotjes snipperen.

Bereidingswijze

Laat de spruitjes nogmaals 3 minuten koken in ruim kokend water met zout en laat ze uitlekken.Verhit de olie en bak hiein de spekreepjes bruin en knapperig.Schep de spekreepjes uit de pan.Fruit de knoflook en de sjalotjes in het achtergebleven bakvet.Voeg de spruitjes toe en bak ze al omscheppend 4 minuten.Voeg de spekreepjes toe en breng op smaak met peper.Garneer het geheel met de verse peterselie.

Serveertip

Lekker in combinatie met een karbonaadje wat besmeerd is met knoflook en een beetje mosterd en dan bakken uiteraard.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annierisjuh


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annierisjuh
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top