Gerookte Forelfilet met Mierikswortelsalade
- Nederlands, Buffet
- 0-10 min.
Ter gelegenheid van de 50e verjaardag van Gerda maakte Wil deze overheerlijke salade. Deze frisse salade combineert verrassend bij de vis. Ook geslaagd als voorgerecht.
Ingrediënten 4 personen
handje rucola 4 gerookte forelfilets 1 bekertje creme fraiche (halfvet) 1 flinke stengel bleekselderij halve elstar appel 2 flinke tl geraspte mierikswortelBenodigdheden
mooie serveerschaal
Voorbereiding
Trek de draden van de selderijstengel. Schil de appel. Hak de selderij en appel in heel fijne stukjes en vermeng deze direct met de creme fraiche anders wordt de appel bruin. Roer nu de mierikswortel erdoor en laat even 5 minuten op smaak komen.
Bereidingswijze
Verdeel de rucola over de schaal en schik hierop de forelfilets. Schep de mieriswortelsalade ernaast.
Serveertip
Heerlijk met een stukje knapperig stokbrood en een glas koude witte wijn.