Gyros Spruitjes

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-01-2006

Met een knipoog naar de Griekse keuken, boordevol vitaminen en goed voor de lijn wat wil je nog meer?

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
  • 300 gram schoongemaakte spruitjes
  • halve rode paprika
  • 1 ui
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • 6 champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram kalkoenfilet
  • Gyroskruiden van Verstegen
  • 2 el pijnboompitjes
  • olijfolie
  • citroensap
  • peper en zout uit de molen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok

Voorbereiding

Kook de spruitjes 10 minuten voor en laat ze in een zeef uitlekken. Snipper de paprika, de tomaatjes, de knoflook en ui fijn. Snijd de champignons in vieren. Snijd de kalkoenfilet in stukjes. Rooster de pijnboompitjes in een anti aanbak koekenpan.

Bereidingswijze

Verhit een klein beetje olie in de wok en roerbak hierin achtereenvolgens de kalkoen, ui, paprika, champignons, tomaatjes en de knoflook. Als het iets te droog is voeg dan enkele lepels heet water toe. Stooi er nu naar eigen smaak Gyroskruiden over en doe de spruitjes erbij. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes nagaren. Breng op smaak met wat citroensap en peper en zout uit de molen.

Serveertip

Verdeel de Gyrosspruitjes over 2 voorverwarmde borden en strooi de pijnboompitjes erover. Lekker met gebakken of gekookte krieltjes en slanke knoflook-yoghurtsaus. Wil je de vegetarische variant maken? Laat dan de kalkoen weg en verdeel bij het serveren 2 hardgekookte eieren over de Gyrosspruitjes..

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

parel62 avatar
parel62 16-12-2014

spruitjes eens op andere manier neem het recept van je mee .

h_buizer avatar
h_buizer 26-01-2009

Zag je recept op het forum. Wij zijn gek op gyros, ik minder op spruitjes, (schat wel) dus moet helemaal goed komen. Heb het recept in ieder geval meegenomen! Een hele andere manier van spruitjes koken in ieder geval!.Groetjes, Henny

sonja13091976 avatar
sonja13091976 19-03-2006

MMMmmmmm. Ik ben echt gek op spruitjes. Ze zullen niet zo lang meer te koop zijn, want is al bijna lente. Maar wie weet ben ik nog net op tijd om dit recept te maken!!! Groetjes, Sonja

heleen4 avatar
heleen4 02-02-2006

ik neem je recept mee groeten Heleen

marwilfrangij avatar
marwilfrangij 27-01-2006

past goed in het ega lijnpatroon het recept is uitgedeeld op de ega lijnclub bedankt Mari?tte

tienekeh7 avatar
tienekeh7 15-01-2006

Vanavond dit recept gemaakt en gegeten. Werkelijk fantastisch!! Dit is zeker een blijvertje en volgende week maak ik het weer. Heerlijk!! Bedankt voor dit herlijke recept, Tineke.

kramer1274 avatar
kramer1274 09-01-2006

neem ik mee als spruitjes fan.sandra

annabella6 avatar
annabella6 07-01-2006

Lijkt me lekker en gezond, zal recept deze week eens uitproberen. Bedankt Molenmeisje door Annabella

petravanlijden avatar
petravanlijden 05-01-2006

Dit lijkt mij een heel lekker recept, wij zijn gek op spruitjes, dus deze gaat zeker in mijn map erbij. Alleen een vraagje: ik woon in Spanje en ik weet niet hoe zongedroogde tomaatjes eruit zien. Ik zie da vaker in recepten staan. Wat houdt dit eigenlijk in? Kan ik ook gezeefde tomaten gebruiken?

skylger avatar
skylger 02-01-2006

hoi, heb dit recept meegenomen. Bedankt. groetjes skylger

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten