Gyros Spruitjes

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Met een knipoog naar de Griekse keuken, boordevol vitaminen en goed voor de lijn wat wil je nog meer?

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok

Voorbereiding

Kook de spruitjes 10 minuten voor en laat ze in een zeef uitlekken. Snipper de paprika, de tomaatjes, de knoflook en ui fijn. Snijd de champignons in vieren. Snijd de kalkoenfilet in stukjes. Rooster de pijnboompitjes in een anti aanbak koekenpan.

Bereidingswijze

Verhit een klein beetje olie in de wok en roerbak hierin achtereenvolgens de kalkoen, ui, paprika, champignons, tomaatjes en de knoflook. Als het iets te droog is voeg dan enkele lepels heet water toe. Stooi er nu naar eigen smaak Gyroskruiden over en doe de spruitjes erbij. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes nagaren. Breng op smaak met wat citroensap en peper en zout uit de molen.

Serveertip

Verdeel de Gyrosspruitjes over 2 voorverwarmde borden en strooi de pijnboompitjes erover. Lekker met gebakken of gekookte krieltjes en slanke knoflook-yoghurtsaus. Wil je de vegetarische variant maken? Laat dan de kalkoen weg en verdeel bij het serveren 2 hardgekookte eieren over de Gyrosspruitjes..

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

molenmeisje avatar
molenmeisje

Doorsturen

Home Recepten