Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Spruitjes
  6. Gyros Spruitjes

Gyros Spruitjes

Door: molenmeisje

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-01-2006

Ingrediënten 2 personen


300 gram schoongemaakte spruitjes halve rode paprika 1 ui 4 zongedroogde tomaatjes 6 champignons 2 teentjes knoflook 200 gram kalkoenfilet Gyroskruiden van Verstegen 2 el pijnboompitjes olijfolie citroensap peper en zout uit de molen


Verder heb je nodig


Wok


Met een knipoog naar de Griekse keuken, boordevol vitaminen en goed voor de lijn wat wil je nog meer?

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de spruitjes 10 minuten voor en laat ze in een zeef uitlekken. Snipper de paprika, de tomaatjes, de knoflook en ui fijn. Snijd de champignons in vieren. Snijd de kalkoenfilet in stukjes. Rooster de pijnboompitjes in een anti aanbak Koekenpan.

Bereidingswijze

Verhit een klein beetje olie in de wok en roerbak hierin achtereenvolgens de kalkoen, ui, paprika, champignons, tomaatjes en de knoflook. Als het iets te droog is voeg dan enkele lepels heet water toe. Stooi er nu naar eigen smaak Gyroskruiden over en doe de spruitjes erbij. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes nagaren. Breng op smaak met wat citroensap en peper en zout uit de molen.

Serveertip

Verdeel de Gyrosspruitjes over 2 voorverwarmde borden en strooi de pijnboompitjes erover. Lekker met gebakken of gekookte krieltjes en slanke knoflook-yoghurtsaus. Wil je de vegetarische variant maken? Laat dan de kalkoen weg en verdeel bij het serveren 2 hardgekookte eieren over de Gyrosspruitjes..



Deel dit recept

Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molenmeisje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top