Geroosterde eend met Sinaasappelsaus

  • Frans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 01-01-2006

> Boterzachte eend met een luxe frisse sinaasappelsaus.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Weber BBQ of oven, braadslee met rooster of lekbak voor het vet, sateprikker

Voorbereiding

(Voor dit gerecht is een simpele diepvrieseend van de Lidl ook heel geschikt) Prik met de sateprikker rondom gaatjes in het vel van de eend zodat het vet weg kan lopen maar het vlees niet uitdroogt. Zet een lekbak onder het BBQrooster. Steek tijdig de bolBBQ aan. Wil je de eend in de oven bereiden leg hem dan in een braadslee met rooster. Hanteer voor de juiste temperatuur de aanwijzingen van je eigen oven voor groot vlees of gevogelte. Pel de sinaasappel en snijd met een scherp mesje het vruchtvlees tussen de vliezen vandaan. Zet dit opzij tot je de eend gaat serveren.

Bereidingswijze

Gril de eend gedurende ongeveer 1 uur en 3 kwartier op indirect vuur. Je hoeft er helemaal niets aan te doen! Laat de bol dicht, de eend wordt rondom bruin en kan niet verbranden. Verhit in een steelpan de ingredienten voor de saus behalve de suiker en de boter. Laat dit 5 minuten inkoken en breng op smaak met wat suiker. Bind de saus met een klein beetje allesbinder. Haal nu de saus van het vuur, klop de koude roomboter er doorheen en voeg de sinaasappelstukjes toe.

Serveertip

Snijd de eend uit en verdeel deze over de borden. Schep hier een lepel saus over en dien de rest van de saus apart op. Heerlijk met pommes Duchesse en snijboontjes

Laatste reacties

riawes avatar
riawes 23-06-2015

Rond gekeken op je Smulwebpagina en wat BBQ recepten meegenomen. Thanks Ria

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 09-09-2009

Wat een heerlijk recept om op mijn Weber te maken. Neem ik mee naar mijn Kookboek. Bedankt, Margrit

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten