frans lamsstoofpotje

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 31-12-2005

een heerlijk, echt voortreffelijk stoofpotje.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 gr lamspoulet van de schouder of de bout. 2 eetlepels bloem, olijfolie, 2 gesnipperde uien, 2 teentjes knoflook fijngesnipperd, 1 blikje tomatenpuree, 1 in grove sukken gesneden augergine, enkele takjes verse tijm en rozemarijn ,fijngehakt. 2 laurierblaadjes, 12 fles rode wijn. zout en peper, 1 in grove stukken gesneden courgette. 200 gr haricots verts, gehalveerd en geblancheerd(door ze een minuutje te blancheren behouden ze een mooie groene kleur) 1 eetlepel maizena.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

snij alles wat je moet snijden . blancheer de haricots verts en verwarm de wijn een beetje

Bereidingswijze

dep het vlees droog, en wentel het in de bloem. verhit de olie in een bradpan met dikke bodem en bak het vlees rondom bruin, voeg de ui en knoflook toe en laat het even meebakken.
voeg de tomatenpuree,aubergine en kruiden toe. schep alles goed om en blus af met de wijn, voeg zout en peper toe naar smaak en laat het geheel 1 uur afgedekt op een laag vuur stoven. voeg dan de courgette toe en laat nog circa 20 minuten stoven.
voeg de cherrytomaatjes en haricots verts toe en bind het vocht met de aangelengde maizena. laat het gerecht nog ca 5 minuten zachtjes stoven en controleer de smaak. serveer met geroosterde aardappels

Laatste reacties

gissie avatar
gissie 25-01-2006

Uitgeprobeerd en ja ,heerlijk he !, bedankt dat ik jou recept mocht mee nemen , Lieve groetjes Gissie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten