Tonijnpate

  • Tussendoortje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 31-12-2005

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
4 blikjes tonijn (op water of olie uitlekgewicht per blikje ca. 130 gram), 2 (rode) uitjes, 200 g roomkaas, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 2 eetlepels fijngeknipte bieslook, 1 theelepel tabasco of een snufje cayennepeper, zout.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Laat de tonijn uitlekken. Snipper de gepelde uitjes zo fijn mogelijk. Prak in een kom de tonijn en de roomkaas door elkaar. Meng citroensap, peterselie, bieslook, gesnipperde ui en tabasco er doorheen. Breng eventueel op smaak met zout. Schep de tonijnpate in een kom of in een patepotje en plaats deze enkele uren in de koelkast zodat de pate op smaak komt.

Bereidingswijze

Besmeer crackers, toastjes of sneetjes stokbrood met deze pate.

Serveertip

Vervang de tonijn door rode zalm (uit blik).

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten