Salade van peer, gorgonzola en geroosterde ontbijtkoek
- Salade
- 20-30 min.
- Geplaatst op 31-12-2005
Ingrediënten 4 personen
2 handperen, 2 eetlepels citroensap, 50 g ongezouten cashewnoten, 25 g boter, 1 eetlepel bruine suiker, 1 eetlepel gehakte koriander (vers of diepvries), versgemalen (zwarte) peper, 75 g rucola, 200 g gorgonzola, notenolie, 4 dunne plakken ontbijtkoek, 1 eetlepel olijfolie.Voorbereiding
Schil de peren en snijd ze in plakjes. Besprenkel deze met citroensap. Rooster de cashewnoten in een droge, hete koekenpan goudbruin.
Bereidingswijze
Verhit de boter en verwarm hierin de bruine suiker, de koriander en een flinke mespunt versgemalen peper. Leg de plakjes peer in de pan en bak elke kant 1 minuut. Verdeel de rucola over de borden. Leg daarop in repen of blokjes gesneden gorgonzola, de peer en noten. Giet het bakvocht over de salade en sprenkel er wat notenolie over. Bestrijk de ontbijtkoek met olie en rooster de koek in een hete grillpan of onder een hete grill. Snijd de koek in repen en leg deze op de salade.
Serveertip
Vervang de rucola door veldsla of eikenbladsla, de koriander door bieslook en de gorgonzola door roquefort of camembert.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties