1. Home
  2. Recepten
  3. Russische keuken
  4. borsjtsj

borsjtsj

  • Russisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-12-2005

Ingrediënten 4 personen


1 ui1 kl. winter wortel1 kl. koolrabi2 stengels bleekselderij1 prij350 gr ontvelde gekookte rode biet400 gr runder braadstukboter1.5 l. waterzout en peper200 gr witte kool2 takjes peterselie2 takjes dille1 blaadje laurier1 eetl. wijnazijn1 t.l suiker100 gr. gekookte ham1.25 dl kookroom



Een russische soep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de ui,koolrabi,bleekselderij,prij en rode biet in dunne repensnij de runderbraadstuk in stukken en braad deze in een grote pan op hoog vuur in de 4 eetl. vloeibare botervoeg de groenten toe en laat dit door even onder af en toe omscheppen enkele min. mee bakkengiet er de water bijvoeg de kool in reepjes,takje peterselie,takje dille,laurier blaadje,wijnazijn en de suiker toe en laat dit in een gesloten pan 45 min. koken op een zacht vuur doe er dan de ham in dobbelsteentjes bij en laat alles nog15 min kokenverwijder de laurier blaadje meng er nog een takje peterselie en takje dille door, en rasp een biet zeer fijn en haal het door een zeef, meng het verkregen bietensap door de zure room, en roer dit vlak voor het serveren, van het vuur af, door de soep en breng alles op smaak met wat zout en peper

Serveertip

Voor dat men de soep opschept perst men er eerst een teentje knoflook op het bor ui en dan de hete soep opscheppen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vogeltje1


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vogeltje1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top