Zachte hartjeswafels

  • Banket
  • 20-30 min.

Lekkere middelfijne wafeltjes die warm lekker knapperig zijn, maar ook goed te bewaren zijn als cakewafels...

Deel dit recept

Ingrediënten
175 gram gesmolten boter, 175 gram basterdsuiker, 4 eieren, 200 gram meel, 50 gram maizena, 1/2 theelepel bakpoeder, scheut strohrum 80%, gemalen vanillestokje
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 3167,35 kcal
Koolhydraten 347,13 g
Eiwitten 50,67 g
Vetten 164,01 g
Benodigdheden

Wafelijzer met middelgrove platen, bij voorkeur hartvormig, en een mixer...

Voorbereiding

Smelt de boter en laat afkoelen.

Bereidingswijze

Doe de nog vloeibare boter in de mixer. Voeg de suiker erbij en roer totdat de suiker is opgelost. Voeg dan de eieren toe en roer totdat het een homogene massa is. Voeg rum en vanille toe. Meng in een kom het meel, maizena en bakpoeder. Voeg dit al roerend eetlepel voor eetlepel toe aan het boter-suiker-ei mengsel. Verwarm het ijzer, en bak de wafels goudbruin...

Serveertip

Vers en warm met ijs, fruit of slagroom, afgekoeld met wat poedersuiker.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten