Zachte hartjeswafels
- Banket
- 20-30 min.
Lekkere middelfijne wafeltjes die warm lekker knapperig zijn, maar ook goed te bewaren zijn als cakewafels...
Ingrediënten
175 gram gesmolten boter, 175 gram basterdsuiker, 4 eieren, 200 gram meel, 50 gram maizena, 1/2 theelepel bakpoeder, scheut strohrum 80%, gemalen vanillestokjeVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 3167,35 kcal |
Koolhydraten | 347,13 g |
Eiwitten | 50,67 g |
Vetten | 164,01 g |
Benodigdheden
Wafelijzer met middelgrove platen, bij voorkeur hartvormig, en een mixer...
Voorbereiding
Smelt de boter en laat afkoelen.
Bereidingswijze
Doe de nog vloeibare boter in de mixer. Voeg de suiker erbij en roer totdat de suiker is opgelost. Voeg dan de eieren toe en roer totdat het een homogene massa is. Voeg rum en vanille toe. Meng in een kom het meel, maizena en bakpoeder. Voeg dit al roerend eetlepel voor eetlepel toe aan het boter-suiker-ei mengsel. Verwarm het ijzer, en bak de wafels goudbruin...
Serveertip
Vers en warm met ijs, fruit of slagroom, afgekoeld met wat poedersuiker.