Andijvie met ham

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-12-2005

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 1/2 kilo andijvie * zout * 150 gram gekookte ham * 2 1/2 dl bechamelsaus * 100 gram geraspte oude kaas * 1 eierdooier * boter.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Was en snijd de andijvie en kook haar gaar. Laat de groenten vervolgens goed uitlekken. Snijd intussen de ham in stukjes. Roer 75 gram geraspte kaas door de bechamelsaus en voeg de losgeklopte eierdooier er aan toe. Leg andijvie, ham en saus laag om laag in een beboterde ovenschaal met andijvie als boventse laag. Strooi het restant van de kaas en besprenkel het geheel met gesmolten boter. Plaats de schaal in een warme oven en laat het gerecht gratineren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten