1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Gevulde appels

Gevulde appels

Door: hilde1007

  • Belgisch,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-12-2005

Ingrediënten 4 personen


4 middelgrote zoete rode appelen
20 gr geconfijte citrusschil
1 borrelglaasje sinaasappellikeur of sinaasappelsap
20 gr geschaafde amandelen
20 gr witte marsepein
20 gr zachte boter
20 gr gesmolten boter
4 koffielepels fijne suiker



Een heerlijk dessert uit de oven

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Spoel de appelen
snij er een kroontje af en verwijder
snij er een kapje af
verwijder klokhuis met appelboor
laat de citrusschil 15' weken in likeur of sap

Bereidingswijze

Vermeng de verkruimelde marsepein,de geschaafde amandelen en de zachte boter
vul de appelen met dit mengsel zet er kapje terug op
zet op bakpapier op de bakplaat
besprenkel met gesmolten boter en bestrooi met fijne suiker
zet 30' in oven op 200?c



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hilde1007
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top