Ovenschotel met gehakt, prei en aardappel

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-12-2005

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 preien, 250 g champignons, 6 grote gekookte aardappels (vastkokers), 10 g boter, 2 eetlepels zonnebloemolie, 750 g gehakt (rundergehakt of halfom), zout, peper, nootmuskaat, 2 eieren, 4 eetlepels fijngehakte peterselie, 75 g geraspte belegen kaas.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de schoongemaakte preien in dunne ringen en de schoongeborstelde champignons in plakjes. Snijd de gekookte aardappels in plakken.

Bereidingswijze

Verhit de boter en olie in een koekenpan en bak het gehakt snel korrelig en gaar. Schep als het gehakt bijna gaar is de plakjes champignon er doorheen en bak even mee. Schep het gehaktmengsel met het braadvet in een kom, roer de preiringen erdoor en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Laat dit mengsel afkoelen. Klop vervolgens de eieren en peterselie door het gehakt. Smeer de bodem van een ronde of rechthoekige vuurvaste schaal dun in met zonnebloemolie. Bedek de bodem met de helft van de aardappelplakjes. Schep het gehaktmengsel in de schaal. Leg de overgebleven plakken aardappel op het gehakt en bestrooi met geraspte kaas. Verwarm dit gerecht ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180g C.

Serveertip

Roer 2 eetlepels tomatenpuree door het gehakt.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten