1. Home
  2. Recepten
  3. Runderpastei met wortelkorst

Runderpastei met wortelkorst

  •  , Ovenschotel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 30-12-2005

Ingrediënten 4 personen


450 g mager rundergehakt, 1 gesnipperde ui, 1 geperst teentje knoflook, 1 el bloem, 3 dl runderbouillon, 2 el tomatenpuree, 1 stengel bleekselderij in plakjes, 1 el worcestersaus, 675 g bloemige aardappels in blokjes, 2 grote wortels in plakjes, 2 el boter, 3 el magere melk, z & p.



HEERLIJKE winterse kost!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 190 ? C

Bereidingswijze

Bak het gehakt 3 - 4 min op een hoog vuur in een droge pan rul. Voeg de ui en knoflook toe en roer door elkaar. Voeg de bloem toe en bak 1 min mee. Roer beetje bij beetje de runderbouillon en de tomatenpuree erdoor. Doe de bleekselderij, worcestersaus erbij en kruid met z & p. Breng het geheel aan de kook en laat alles 20-25 min pruttelen. Schep het vleesmengsel in een ovenschotel. Kook intussen de aardappels samen met de wortels gaar. Giet ze af en stamp ze fijn. Roer de boter, melk door de puree en kruid met z & p. Schep de puree over het vleesmengsel of spuit het erop met een spuitzak. Zet de schotel 45 min in de oven tot het bruin is. Smakelijk!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nvwinsberghe


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nvwinsberghe
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top