Kipcocktail
- Voorgerecht
- 30-60 min.
lekkere frisse kipcocktail.
Ingrediënten 4 personen
300 gam kipfilet,1/2 liter water,
2 kippenbouilontabletten,
1 zure appel,
citroensap,
2 annanasschijven,
1 eetlepel creme fraiche,
1 eetlepel slasaus,
1 eetlepel gembersiroop,
2 theelepels kerriepoeder,
zout en peper,
1 theelepel suiker.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 169,51 kcal |
Koolhydraten | 11,66 g |
Eiwitten | 18,41 g |
Vetten | 4,94 g |
Bereidingswijze
Breng in een pan het water met de bouillontabletten aan de kook en leg hierin de kipfilet.
Laat de kipfilet zachtjes gaar worden in ongeveer 20 minuten.
Laat de kipfilet afkoelen.
Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
Snijd de appel in kleine stukjes en besprenkel deze met een beetje citroensap.
Snijd de annanasschijven in stukjes en doe dit samen met de appel en de kipfilet in een kom.
Roer de kerriepoeder, gembersiroop, suiker, creme fraiche en de slasaus door elkaar.
Schep dit mengsel door het kipfiletmengsel heen en laat het ongeveer een half uurtje staan.
Serveertip
Maak de kipcocktail mooi op.