Kipcocktail

  • Voorgerecht
  • 30-60 min.

lekkere frisse kipcocktail.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gam kipfilet,
1/2 liter water,
2 kippenbouilontabletten,
1 zure appel,
citroensap,
2 annanasschijven,
1 eetlepel creme fraiche,
1 eetlepel slasaus,
1 eetlepel gembersiroop,
2 theelepels kerriepoeder,
zout en peper,
1 theelepel suiker.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 169,51 kcal
Koolhydraten 11,66 g
Eiwitten 18,41 g
Vetten 4,94 g

Bereidingswijze

Breng in een pan het water met de bouillontabletten aan de kook en leg hierin de kipfilet.
Laat de kipfilet zachtjes gaar worden in ongeveer 20 minuten.
Laat de kipfilet afkoelen.
Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
Snijd de appel in kleine stukjes en besprenkel deze met een beetje citroensap.
Snijd de annanasschijven in stukjes en doe dit samen met de appel en de kipfilet in een kom.
Roer de kerriepoeder, gembersiroop, suiker, creme fraiche en de slasaus door elkaar.
Schep dit mengsel door het kipfiletmengsel heen en laat het ongeveer een half uurtje staan.

Serveertip

Maak de kipcocktail mooi op.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

gravendeel avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten