Groene salade met peultjes en gerookte kip

  • Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-12-2005

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
150 g peultjes, 250 g gerookte kipfilet, 2 eetlepels citroensap, ca. 250 g gemengde slablaadjes, 125 ml mayonaise, 100 ml kippenbouillon (van een tablet), zout, 2 eetlepels fijngeknipte bieslook, 50 g ongezouten gepelde walnoten, enkele bieslooksprieten.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak de peultjes schoon. Snijd de gerookte kipfilet in reepjes of blokjes. Roer citroensap door de kip. Was en droog de slablaadjes. Roer de mayonaise en afgekoelde kippenbouillon door elkaar tot een vrij dunne slasaus.

Bereidingswijze

Kook de peultjes in iets gezouten water in ongeveer 6 minuten beetgaar. Giet ze af. Dompel de peultjes in koud water om het kookproces te stoppen. Laat ze vervolgens goed uitlekken en afkoelen. Leg de slablaadjes in een schaal en meng de peultjes, stukjes kip, geknipte bieslook en walnoten erdoor heen. Bewaar enkele walnoten voor de garnering. Meng op het laatste moment de slasaus door de salade. Garneer de salade met walnoten en enkele sprieten bieslook.

Serveertip

  • Vervang de gerookte kipfilet door eenzelfde hoeveelheid gaar gekookte of gebakken en daarna afgekoelde kipfilet die in reepjes of blokjes wordt gesneden.
  • Vervang de walnoten door pijnboompitten.

Laatste reacties

troelleke avatar
troelleke 29-12-2005

Ook deze salade neem ik mee. Annie.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten