Kippenfilet met noedels en aziatische smaken

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

voor 4 pers; voorbereiding 15 min. bereiding 10 min.; energie 769 Kcal /portie cholesterol 143 mg; koolhydraten 58,8 g

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 soeplepels arachideolie;

2 soeplepels Rode Thaise kerriepasta;

1 koffielepel kerriepoeder;

1,5 koffielepels kurkuma;

400 ml kokosmelk;

4 Kippenfilets (ongeveer 650g) in fijne reepjes;

1 dl water;

2 soeplepels vissaus;

300 g Chinese eiernoedels;

1 koffielepel pili-pilivlokken;

sap van 3 limoenen;

fijngehakte verse koriander
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Voor de gevogeltekerrie :

Verwarm olie in een wok met de rode Tha?se kerriepasta, de kerrie en kurkuma. Goed mengen. Voeg er geleidelijk de kokosmelk aan toe. Roer tot u een homogeen mengsel krijgt. Voeg er de reepjes kip en water aan toe. Breng aan de kook, zet vervolgens het vuur lager en laat de kip zachtjes koken. Giet er de vissaus bij. Zet een deksel op de pan en laat 5 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout en voeg er indien nodig nog wat vissaus aan toe. Zet opzij.

Bereidingswijze

Voor de noedels :

Bereid de noedels volgens de instructies op de verpakking. Verwarm de olie en verhit daarin de pili-pilivlokken zodat hun smaak loskomt. Meng de noedels met de gearomatiseerde olie. Verdeel de noedels over kommen. Leg er de gevogeltereepjes op en lepel de saus met kokosmelk erover. Voeg er het limoensap aan toe en de koriander.

Serveertip

Serveer met een assortiment wokgroenten

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

vifke avatar
vifke

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten