1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. choco mousse

choco mousse

Door: joke74

  • Nederlands, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-12-2005

Ingrediënten 6 personen


- 300 gram pure chocolade
- 375 ml slagroom
- 3 eieren
- 6 eetlepels poedersuiker
- gelantine


Verder heb je nodig


Twee in elkaar passende kookpannen voor de au-bain-marie.

slagroomklopschijf van de keukenmachine


Zoals ik het gemaakt heb op tweede kerstdag!
Het is ook lekker om door de mousse een scheutje amaretto of een scheutje cointreaux te doen.

Ontdek meer:

Voorbereiding

- week de gelantine voor in een bakje koud water.

Bereidingswijze

- spits de eieren in dooier en wit.
- klop het eiwit met 3 eetlepels poedersuiker luchtig in de Keukenmachine. Zet tot gebruik weg.
- klop de slagroom met 3 eetlepels poedersuiker luchtig.
- klop het eigeel los.
- smelt de chocolade au-bain-marie.
- voeg het eigeel toe en roer het er snel door totdat de chocolade dikker wordt.
- voeg heel voorzichtig de slagroom toe
- voeg heel voorzichtig het eiwit toe.
- knijp de gelantine uit en meng het er heel voorzichtig door.
- giet de warme mousse over in een vorm.
- laat de mousse afkoelen en zet deze zo snel mogelijk in de koelkast.
- Laat de gelantine minimaal 3 uur in de koelkast staan.

Serveertip

Het nagerecht was crepe suzette met chocolademousse.

Dunne flensjes opvouwen tot driehoekjes met sinaasappelsaus en een scheutje cointreaux er over.
Rond het flensje: een bolletje vanilleijs, bolletje chocolademousse, gebakken sinaasappelschijfje en tot slot een beetje slagroom op het flensje.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joke74
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top