1. Home
  2. Recepten
  3. Heldere shii-takebouillon met geglaceerde kastanjes

Heldere shii-takebouillon met geglaceerde kastanjes

  •  , Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-12-2005

Ingrediënten 4 personen


300 g shii-takes

2 sjalotjes

1 el olijfolie

500 g gemengde soepgroenten

1 laurierblaadjes

5 peperkorrels

2 el honing

3 steranijs

olie om te bakken

12 kastanjes

1 teen knoflook

3 stoneleeks

versgemalen zout & peper



Heldere shii-takebouillon met geglaceerde kastanjes
Heldere shii-takebouillon met geglaceerde kastanjes

Verrassend verfijnde dubbelgetrokken bouillon, prima als onderdeel van een feestelijk diner

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwijder de schil van de kastanjes met behulp van een scherp mesje. Kook de kastanjes 15 minuten, zeker niet langer.



Laat de soepgroente 1 uur trekken in 1,5 liter water. Zeef de bouillon.



Maak de paddestoelen schoon en snij in stukjes. Snipper de sjalotjes.

Bereidingswijze

Verhit olie in een grote pan en bak de paddestoelen en jalotjes 10 minuten. Schenk de groentebouillon er bij met laurierblad, peperkorrels en de steranijs en laat 1 uur trekken.

Zeef de bouillon en schenk terug in de pan.

Snij de gekookte kastanjes in plakjes en de stoneleeks in stukjes van 10 cm.

Verhit de olie in een koekenpan en en schep de kastanjes en pers de knoflook uit in de pan. Bak de kastanjeplakjes een paar minuten en schep dan de honing en stoneleeks erdoor. Haal de pan van het vuur en breng op smaak met zout en peper.

Serveertip

Schenk de bouillon in 4 soepborden en verdeel het kastanjemengsel over de borden.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gabriel9


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gabriel9
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top