zeewolf verpakt in gerookte zalm

  • Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-12-2005

een feestelijk voorgerecht met Noilly Pratsaus

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
1 kleine prei,
1 middelmaat winterwortel
30 gr boter
2 sinaasappelen, het sap ervan
12 zeewolffilets van 40 gr elk (of een andere stevige witvis)
witte peper
12 plakken gerookte zalm
boter om in te vetten (eventueel)
6 sjalotjes
1 bosje kervel
wat boter
5 dl Noilly Prat
4 dl visfond
6 dl kalfsfond
5 dl room
zout, witte peper
? citroen, het sap ervan
fijne tagliatelle, zelf maken van:
250 gr harde bloem (grano duro)
2 eieren,
zout, wat olijfolie
bloem om te bestuiven
1 blik muskaatdruiven


Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak de prei schoon en snijd het witte gedeelte in flinterdunne ringetjes.
Snijd van het groene gedeelte 24 reepjes van 3 mm breed en 15 cm lang.
Maak de winterwortel schoon, verwijder de zoete kern en snijd ze tot julienne.
Smelt de boter in een pan, voeg preiringetjes en wortelstokjes toe en stoof ze ca 10 minuten.
Voeg dan het sinaasappelsap toe en laat het inkoken tot het bijna verdampt is.
Haal de massa uit de pan en laat het goed uitlekken. Het opgevangen vocht kan voor bij de saus. Blancheer de preireepjes gedurende 1 minuut en spoel ze dan direct koud. Zet apart.

Bereidingswijze

Kruid de zeewolffilets met wat witte peper.
Bedek de bovenkant met preiringetjes en worteljulienne.
Snijd de plakjes gerookte zalm in de lengte doormidden en rol de zeewolffilet er kruislings in. Bind het met 2 preilintjes vast.
Plaats de pakketjes op een beboterde of met bakpapier beklede bakplaat.
Dek ze af met aluminiumfolie en zet ze ca 12 min in een tot 150 graden voorverwarmde oven. Hak voor de Noilly Pratsaus de schoongemaakte sjalotjes zeer fijn.
Was de kervel.
Smelt wat boter in een pan en fruit hierin de sjalot tot glazig aan. Blus af met de Noilly Prat. Voeg de gesneden kervel, de vis- en de kalfsfond toe en laat het tot ca 2 dl inkoken.
Zeef de saus, voeg de room toe en kook nu het geheel tot de gewenste dikte in.
Breng de saus op smaak met zout, witte peper en wat gezeefd citroensap.
Kook de zelfgemaakte tagliatelle.
Verwarm de muskaatdruiven in het eigen vocht.

Serveertip

Leg een beetje tagliatelle in het midden van een warm bord. Nappeer het met saus en leg het vispakketje hier tegenaan. Garneer het met wat uitgelekte muskaatdruiven.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten