Artisjok met garnalen en krab

  • Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-12-2005

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 blikjes artisjokharten of -bodems (ca. 400 g per blikje) , 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels citroensap, 4 eetlepels olijfolie, versgemalen peper, 1 eetlepel gehakte Provencaalse
kruiden (tijm, rozemarijn, oregano; vers of diepvries), 100 g krabsticks of krabvlokken (surimi), 1 eetlepel kappertjes, 150 g Hollandse garnalen, 100 g magere roomkaas, 75 g veldsla of fijne bladsla, 1 citroen.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Giet de artisjokharten of -bodems af en dep ze droog met keukenpapier. Pers de gepelde teentjes knoflook boven het citroensap en meng er olijfolie, peper en Provencaalse kruiden door. Giet deze marinade over de artisjok en laat dit minimaal 15 minuten intrekken. Snijd de krab fijn en meng er kappertjes en garnalen door.

Bereidingswijze

Verwarm de gril. Zet de artisjokharten of -bodems naast elkaar in een ovenschaal. Druk de harten iets open. Vul harten of bodems met het vismengsel. Verdeel daarover de magere roomkaas en laat die even onder een hete grill smelten. Verdeel de sla over 4 borden. Zet daarop de gevulde artisjok en garneer met partjes citroen.

Serveertip

Neem brie of geitenkaas in plaats van magere roomkaas. Bedenk dan wel dat het een minder light recept wordt!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten