blauwe bliksem

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-12-2005

een variant op hete bliksem

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1.5 kg aardappelen
750 gr stoofperen
zout
1 rookworst
2 kneepjes vloeibare margarine (mag ook gewoon een klontjezijn)
100 gr gerookt ontbijtspek.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

schil de aardappelen en de stoofperen
snij de aardappelen in stukken en de peren in plakken
kook de peren ca. 20 min voor
breng de aardappels aan de kook met zout
leg de voorgekookte stoofperen op de aardappelen en kook alles samen gaar.

Bereidingswijze

verhit de boter in een koekepan
bak de plakjes spek hierin krokant en leg ze even apart
giet de aardappelen met de peren af en stamp alles door elkaar
snij de rookworst in plakjes
en serveer alles op een bord met de plakjes spek en plakjes rookworst

Serveertip

fruit een gesnipperde ui licht aan in boter of neem kant en klare krokante uisnippers en roer of doe dit ook over het gerecht

Laatste reacties

harmony avatar
harmony 29-12-2005

Leuk bedacht! Maar volgens mij is hete bliksem met \'ouderwetse\' kleine appeltjes en ui, de stamppot met peen en uien heet bij ons hutspot! Groetjes, Monique

ien_3 avatar
ien_3 29-12-2005

dit maakte mijn moeder vroeger al klaar

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten