honing-mosterd marinade met apfelkorn

  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 28-12-2005

Een marinade die ik ontwikkeld heb voor het kerstdiner 2005. Toen heb ik er een stuk lende in gemarineerd. Maar volgens mij is deze marinade op zowat elk vlees lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten
Mosterd, vloeibare honing, citroensap, chilipeper, apfelkorn (Berentzen), het te marineren stuk vlees
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Zorg ervoor dat alle ingredienten van topkwaliteit zijn...

Bereidingswijze

Meng de honing en de mosterd (ongeveer 50-50), voeg citroensap en apfelkorn toe (ook ongeveer 50-50) totdat het een goede consistentie heeft. Een beetje gemalen chilipeper maakt het pittiger. Zelf marineer ik altijd in een diepvrieszak, dan blijft de marinade beter op het vlees zitten en heb je minder nodig. Zorg er hoe dan ook voor dat het vlees helemaal bedekt is. Keer het geregeld tijdens de marinadetijd, en masseer de marinade er goed in. Bereid naderhand op de gewenste wijze (oven, BBQ, stoven etc).

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten