Soesjes die niet mislukken
- Frans,
- 20-30 min.
Dit is een recept speciaal voor mezelf, dat ik nooit meer kan vergeten hoe ik deze maakte. Mijn soesjes mislukken zo vaak met wat voor recept ook. Ik weet niet wat ik verkeerd doe. Nu heb ik de hoeveelheden gevonden dat ik perfecte soesjes heb. Vandaar ik zo mijn recept neer zet. Al je mooie gerezen soesjes hebt, goed van kleur en lekker van smaak is het TOP:
Ingrediënten 24 personen
2,5 dl water 50 gr boter150 gr bloem 4 eieren 2 tl bakpoeder mespuntje zout.Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 48,50 kcal |
Koolhydraten | 4,51 g |
Eiwitten | 1,83 g |
Vetten | 2,52 g |
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
Bereidingswijze
Begin met het nauwlettend afwegen van de ingredi?nten. Breng water, zout en boter in een steelpan aan de kook. Voeg in ??n keer de bloem erbij, blijf roeren. Neem de pan van het vuur en roer tot het deeg als een bal van de bodem loslaat. Het deeg in een mengkom overdoen en twee eieren, ??n voor ??n en met een houten lepel door het hete deeg roeren. Het deeg wat laten afkoelen en vervolgens de overige eieren op dezelfde manier toevoegen en blijven roeren tot er een mooi glanzend deeg ontstaat. Tot slot het bak?poeder toevoegen. Vet een bakblik in en bestuif deze met bloem. Spuit of schep wat bergjes op de bakplaat. Tussen de soesjes voldoende ruimte houden. Bak deze nu in 15-18 minuten gaar. Voor mij 15 minuten.
Laat ze na het bakken op het rooster afkoelen. Knip ze open en vul ze ??????????????????.