Soesjes die niet mislukken

  • Frans,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-12-2005

Dit is een recept speciaal voor mezelf, dat ik nooit meer kan vergeten hoe ik deze maakte. Mijn soesjes mislukken zo vaak met wat voor recept ook. Ik weet niet wat ik verkeerd doe. Nu heb ik de hoeveelheden gevonden dat ik perfecte soesjes heb. Vandaar ik zo mijn recept neer zet. Al je mooie gerezen soesjes hebt, goed van kleur en lekker van smaak is het TOP:

Deel dit recept

Ingrediënten 24 personen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden

Bereidingswijze

Begin met het nauwlettend afwegen van de ingredi?nten. Breng water, zout en boter in een steelpan aan de kook. Voeg in ??n keer de bloem erbij, blijf roeren. Neem de pan van het vuur en roer tot het deeg als een bal van de bodem loslaat. Het deeg in een mengkom overdoen en twee eieren, ??n voor ??n en met een houten lepel door het hete deeg roeren. Het deeg wat laten afkoelen en vervolgens de overige eieren op dezelfde manier toevoegen en blijven roeren tot er een mooi glanzend deeg ontstaat. Tot slot het bak?poeder toevoegen. Vet een bakblik in en bestuif deze met bloem. Spuit of schep wat bergjes op de bakplaat. Tussen de soesjes voldoende ruimte houden. Bak deze nu in 15-18 minuten gaar. Voor mij 15 minuten.
Laat ze na het bakken op het rooster afkoelen. Knip ze open en vul ze ??????????????????.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Jessica68 avatar
Jessica68 10-08-2013

Ik heb de verhoudingen van patisjeetje aangehouden. Ook geraspte kaas en cayennepeper toegevoegd ipv kaas als vulling. 10 min op 200 8 min op 180. Prima gelukt! Ze zijn lekker luchtig.

susan56 avatar
susan56 17-07-2013

Bedankt voor je recept. Ja, bakpoeder doe ik ook nooit maar ik ga ze wel proberen te maken. Altijd leuk soesjes maken en je kan er veel mee doen. Je hoort het nog gr. Susan

patisjeetje avatar
patisjeetje 12-07-2013

Een belangrijk moment bij het maken van soezen beslag is het garen van de bloem. Tevens zit er bij mijn weten geen bakpoeder in soezen beslag. Voor soezen beslag gebruik ik altijd 100 ml water en een 100 ml melk dit zorgt voor luchtig en knapperige soezen beslag. Verder 100 gram boter,zout,200 gram patentbloem en 4 verse eieren. Kijk maar eens ook mijn pagina bij mijn how to bake perfecte soezen, wellicht heb je er iets aan ze zijn mij nog nooit mislukt ;-) heel veel succes

lageveld avatar
lageveld 12-07-2013

Merkwaardig toch die verschillen. Bij mij lukt het met: 250 water, 100 boter, 125 bloem, géén bakpoeder, zout en de eieren van het vuur af mengen. 30 min rusten en 30 min oven. Het zou toch aardig zijn wanneer een goede banketbakker hier zijn/haar licht eens over zou laten schijnen. Ben met name benieuwd naar met name het HOE en WAAROM van de verschillen. Het naadje van de kous dus :)

mwsissie avatar
mwsissie 12-07-2013

Ik heb een andere geleerd! Die is ook makkelijk te onthouden. 100 water, 100 melk, 100 boter, 200 bloem en 4 eieren. En de bloem gaat er idd in 1x bij.....maar op het vuur! Want dat moet garen! En dan als je een blubje hebt gezien en hij gaat licht aanbakken, dan van het vuur af en iets af laten koelen in een andere schaal, dan de eieren er een voor een goed! door roeren. Oh ja, een snufje zout moet er natuurlijk ook bij. Maar geen bakpoeder! Maar ieder zijn eigen zeg ik maar. Misschien wil de deze eens proberen? Want jij laat de bloem niet garen, sorry dat ik het zeg, maar dat hoort wel. Daarom mislukten ze misschien wel steeds! Het is maar een idee! Veel succes met jerecepten en veel bak plezier verder! Groetjes. :-) :-) :-)

joyce56 avatar
joyce56 21-06-2013

Wat ik fout gedaan heb weet ik niet. Ik heb stap voor stap je beschrijving gevolgd. Na 15 minuten op 200C was de binnenkant nog niet gaar en zakten in, dus ze maar weer 7 minuten terug gezet. Toen waren ze wel gaar en opnieuw gerezen. Ik heb nog nooit gehad dat mijn soesjes mislukte, maar jij was zo enthousiast dat ik jouw recept eens wilde proberen. Toch moet ik iets fout gedaan hebben maar wat???

mobiel_1349022943 avatar
mobiel_1349022943 14-12-2012

Hoi ik wou dat ik dir recept eerder had gehad vandaag ik moest er 48 maken voor een bestelling waar ik woon kan je ze nergens kopen dus ik ben de enige hier die het kan en nu met jou recept nog beter bedankt!!!

anita4 avatar
anita4 07-04-2011

hoi marianne, ook deze kan ik niet weerstaan, komt ook in mijn assortiment, ga ik samen met mijn dochter maken. groetjes van anita

margreet.ed avatar
margreet.ed 18-02-2006

Hoi Marianne, ik heb 3 kleine kinderen die gek zijn op soesjes! Bedankt voor je recept, we gaan aan de slag(room). groetjes Margreet psje sorry vorige berichtje leeg verstuurd!

maria1975 avatar
maria1975 16-01-2006

lekker, ik neem ze mee. Lijkt me erg lekker om ze te vullen met gorgonzola...mmmmmmmmmm! Dank je voor het recept Marianne! Liefs, Maria

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten