Chili con carne schotel

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-12-2005

Met een tortilla-chips bovenlaag!

Deel dit recept

Ingrediënten
- 300 gram gekruid rundergehakt
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 groene paprika
- 1 rode paprika
- 1 zakje mix voor chili con carne
- 1 blik bruine bonen
- 1 blik rode kidneybonen
- 2 laurierbladeren
- 1 blikje tomatenpuree
- tortillachips
- tacosaus
- geraspte kaas
- zure room
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Rul het gehakt
Snipper de ui en de knoflook en bak dit mee
Snijd de paprika?s in stukjes en bak die ook mee.
Voeg het zakje mix voor chili con carne toe volgens de aanwijzingen op de verpakking
Voeg de bonen, tomatenpuree en de laurierbladen toe en laat dit 20 minuten zachtjes koken.
Doe de chili con carne warm (!) in een ovenschotel, knijp wat tortillachips fijn (niet te) en bedek de chili con carne hiermee.
Verdeel hier wat tacosaus over en strooi daar weer geraspte kaas overheen.
Doe deze ovenschotel ongeveer 25 minuten in de oven op 200 graden.
Serveer dit met zure room, ijsbergsla met tomaat en eventueel rijst.
Je kunt ook spekjes, rookworst, en/ of champignons toevoegen.

Serveertip

Als je de chili con carne een dag laat staan wordt het lekkerder, maar dezelfde dag eten kan natuurlijk ook.
Eventueel serveren met rijst.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten