Aardappelkroketten

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-12-2005

Deel dit recept

Ingrediënten
1 kilo aardappels * zout * 2 eieren * 2 eierdooiers * nootmuskaat * zout * 1 dl melk * paneermeel.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil en was de aardappels, kook ze gaar in water met zout en laat ze drogen. Stamp of wrijf ze fijn en roer er 1 ei en 2 eiedooiers door. Voeg zout en nootmuskaat toe en zet de pan weer op het vuur. Giet de melk erbij, roer deze door en klop de puree luchtig. Vorm nu de kroketten van het deeg en rol deze achtereenvolgens door paneermeel, door een met olie losgklopt ei en opnieuw door paneermeel. Bak de kroketten in heet frituurvet bruin.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten