Rode wijnsiroop.
- Belgisch, Saus/dressing
- 10-20 min.
- Geplaatst op 27-12-2005
Lekkere dessertsaus en deze saus kan je een weekje van tevoren klaarmaken.
Ingrediënten 6 personen
-2 1/2 dl rode wijn,bijv.Merlot.-1/2 dl balsamico azijn.
-50 gram suiker.
-1 theelepel aardappelzetmeel of maizena.
Benodigdheden
-Pannetje-garde.Bereidingswijze
-Breng de wijn met de azijn en suiker aan de kook.
-Draai het vuur laag en laat alles tot de helft inkoken.
-Los het zetmeel op in 1 eetlepel water en voeg toe aan de hete siroop.
-Laat afkoelen.
Serveertip
-Serveer deze siroop bij kruidige dessertsnzoals pompoentaart,notentaart,appel-gembertaart,kaneel of lavendelijs.
-Twee weken houdbaar in de koelkast.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties