Rode wijnsiroop.

  • Belgisch, Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 27-12-2005

Lekkere dessertsaus en deze saus kan je een weekje van tevoren klaarmaken.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
-2 1/2 dl rode wijn,bijv.Merlot.
-1/2 dl balsamico azijn.
-50 gram suiker.
-1 theelepel aardappelzetmeel of maizena.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
-Pannetje-garde.

Bereidingswijze

-Breng de wijn met de azijn en suiker aan de kook.
-Draai het vuur laag en laat alles tot de helft inkoken.
-Los het zetmeel op in 1 eetlepel water en voeg toe aan de hete siroop.
-Laat afkoelen.

Serveertip

-Serveer deze siroop bij kruidige dessertsnzoals pompoentaart,notentaart,appel-gembertaart,kaneel of lavendelijs.
-Twee weken houdbaar in de koelkast.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten