Oosterse makreelmousse
- Internationaal, Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 27-12-2005
Bereidingswijze
Halveer de limoen en pers de ene helft uit, snij de andere helft in flinterdunne plakjes, die gebruik je later als garnering. Maak de makreelfilet eventueel schoon. Maak in een kom de makreel fijn met een vork. Roer in een kommetje een sausje van de knoflook, mayonaise, 1 el limoensap, fijnknipte dille en de sojasaus. Roer dit sausje en de fijngesneden peppadew pepertjes door de makreel en meng alles tot een smeuige massa, voeg eventueel nog wat mayonaise toe. Breng het op smaak met zout en eventueel enkele druppels limoensap. Schep het over in kleine bakjes en garneer met schijfje limoen en klein takje dille. Tot gebruik koud bewaren.
Serveertip
Leuk als amuse of als onderdeel van een voorgerecht dat bestaat uit allemaal kleine gerechtjes.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties