Mini kipsateetjes

  • Tussendoortje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-12-2005

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
3 enkele kipfilets
1 el ketjap manis
1/2 el vloeibare honing
2 tl sambal oelek
peper, zout
1 voorgebakken stokbrood
1 1/2 el wokolie
1 sjalot, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 pak Knorr sat?saus kant en klaar ? 370 ml
extra nodig: sat?stokjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de kipfilets in de lengte in dunne repen.
Schep ze met de ketjap, de honing, de helft van de sambal en peper en zout naar smaak door elkaar en laat de kip 20 min. marineren.
Prik de reepjes kip zigzag aan de sat?stokjes en bestrijk ze met 1 el olie.
Verhit een grilpan tot heel heet en rooster de sateetjes rondom bruin en in ? 7 min. helemaal gaar.
Bak intussen het stokbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de rest van de olie en fruit de sjalot met de knoflook al omscheppend in ? 5 min. goudgeel en glazig.
Bereid de sat?saus volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep er het sjalotmengsel en de rest van de sambal door. Snijd het brood in sneetjes en serveer ze met de sat?saus bij de sateetjes.

Bron

C1000

Laatste reacties

jentje1 avatar
jentje1 30-12-2005

Heb je recept meegenomen.Had ik nog net even nodig. Bedankt en groetjes Jennie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten