Witlof ovenschotel

  • Vegetarisch, Ovenschotel
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-12-2005

Heerlijke ovenschotel met witlof, paprika, en champigons

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 stronkjes witlof, rode paprika, 4 grote champignons, 6 bospenen, uitje, knoflook, creme fraiche, witte wijn
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 85,03 kcal
Koolhydraten 8,14 g
Eiwitten 2,87 g
Vetten 1,97 g

Voorbereiding

Blancheer de witlof in een groentebouillon zodat ze sneller gaar zijn in de oven.

Bereidingswijze

Tijdens het blancheren maak je de saus. Bak het klein gesneden uitje zacht aan in olie en voeg de knoflook toe. Voeg wat boter toe en een schepje bloem. Goed blijven roeren. Voeg beetje bij beetje wat melk toe zodat een mooie roux ontstaat. Doe er 100 gr. creme fraiche bij en naar behoefte witte wijn. Met een blender kun je de saus wat fijner maken. Naar smaak wat zout en peper toevoegen.

Laat de witlof in een vergiet goed uitlekken en doe ze in een ovenschotel. Doe de in stukken gesneden champignons, paprika, bospeen erover en schenk daarover heen de saus. Het geheel afdekken met geraspte kaas en wat paneermeel. Als laatste een paar klontjes boter erop.
Ongeveer 25 min. in de oven bij 170 graden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten