chocolade mousse

  • Nederlands, Nagerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 24-12-2005

Dit recept heb ik gevonden op internet en ga ik gebruiken voor het kerstdiner.

Deel dit recept

Ingrediënten
80 gram chocolade (pure chocolade geeft een wat machtigere smaak dan melk chocolade, je kan ook witte chocolade gebruiken, of chocolade met stukjes hazelnoten)

20 gram poeder- of fijne suiker.

1 ei.

125 ml slagroom.

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breek de chocolade in kleine stukjes. Smelt de chocolade in de magnetron (40 seconde op 1000 Watt) of au bain marie (doe de chocolade in een kommetje en zet dat in een pan water op het vuur, laat het water niet koken en roer de chocolade totdat alles is gesmolten).
Splits het ei in eigeel en eiwit. Roer 10 gram suiker door het eigeel en 10 gram suiker door het eiwit. Klop nu het eiwit totdat het stijf is (je kan het dan op zijn kop houden, dit kan even duren wanneer je het met de hand doet).

Klop de slagroom tot deze stijf is en roer hier het eiwit en eigeel doorheen. Inmiddels is de chocolade wel afgekoeld tot lauwwarm, deze roer je er ook doorheen. Rustig blijven roeren totdat alles dezelfde kleur heeft.
Doe de chocolade mousse in brede wijnglazen, eventueel plastic folie erover heen, en zet ze minstens 3 uur in de koelkast.

Sommige kookboeken adviseren de chocolade mousse binnen 24 uur op te eten in verband met de houdbaarheid van de rauwe eieren. Een onnodige waarschuwing, want het is onmogelijk om zoiets lekkers zo lang te bewaren.

Serveertip

Heerlijk bij crepe suzette

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten