Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. chocolade mousse

chocolade mousse

Door: joke74

  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 24-12-2005

Ingrediënten


80 gram chocolade (pure chocolade geeft een wat machtigere smaak dan melk chocolade, je kan ook witte chocolade gebruiken, of chocolade met stukjes hazelnoten)
20 gram poeder- of fijne suiker.
1 ei.
125 ml slagroom.



Dit recept heb ik gevonden op internet en ga ik gebruiken voor het kerstdiner.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breek de chocolade in kleine stukjes. Smelt de chocolade in de magnetron (40 seconde op 1000 Watt) of au bain marie (doe de chocolade in een kommetje en zet dat in een pan water op het vuur, laat het water niet koken en roer de chocolade totdat alles is gesmolten).
Splits het ei in eigeel en eiwit. Roer 10 gram suiker door het eigeel en 10 gram suiker door het eiwit. Klop nu het eiwit totdat het stijf is (je kan het dan op zijn kop houden, dit kan even duren wanneer je het met de hand doet).
Klop de slagroom tot deze stijf is en roer hier het eiwit en eigeel doorheen. Inmiddels is de chocolade wel afgekoeld tot lauwwarm, deze roer je er ook doorheen. Rustig blijven roeren totdat alles dezelfde kleur heeft.
Doe de chocolade mousse in brede wijnglazen, eventueel plastic folie erover heen, en zet ze minstens 3 uur in de koelkast.
Sommige kookboeken adviseren de chocolade mousse binnen 24 uur op te eten in verband met de houdbaarheid van de rauwe eieren. Een onnodige waarschuwing, want het is onmogelijk om zoiets lekkers zo lang te bewaren.

Serveertip

Heerlijk bij crepe suzette



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joke74
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top