1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. chipolata pudding

chipolata pudding

  • Frans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-12-2005

Ingrediënten 4 personen


-50 gram rozijnen -1 dl water -1/2 dl marasquin -1/2 liter melk -75 gr lange vingers -17 gr gelatine -wat zout -1 vanillestokje -2 eidooiers -100 gr. suiker -75 gr. bigarreaux -2 dl slagroom -2 eiwittenNagerecht zoals ik dat van moeder Nellie heb geleerd. Heerlijk romig en gevarieerd van smaak.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rozijnen met 1 dl water aan de kook brengen en de rozijnen laten wellen. Uit laten lekken. 1/2 dl van het rozijnensap vermengen met de marasquin. Lange vingers erin leggen en afgedekt wegzetten.

Bereidingswijze

Melk aan de kook brengen met het vanillestokje. Klein zetten en 15 min. laten trekken. Roer eidooiers met suiker tot room. Beetje bij beetje de warme melk door de eierroom roeren. Alles terug in de pan en verwarmen. NIET KOKEN. Het dikt dan iets in. Als het schuim er af is, is het goed.
gelatine oplossen in een beetje heet water en af laten koelen. Toevoegen aan de melkmassa die van het vuur wordt genomen. Goed door elkaar roeren en aan de kant zetten. Franse vruchtjes klein snijden en mengen met de rozijnen. Meng dit door de afgekoelde massa. Af en toe roeren zodat de vruchtjes niet zakken. Dat duurt vrij lang. Eiwitten stijf kloppen met een klein snufje zout. Leg de eiwitten op de massa. Slagroom kloppen. Op de eiwitten doen. Alles rustig door elkaar spatelen. Tijdens afkoelen en opstijven af en toe roeren tot de vruchtjes niet meer zakken.
Vervolgens laagjes maken van pudding - lange vingers- pudding. De bovenste laag moet pudding zijn.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henkhaarhuis


Reacties (1)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henkhaarhuis
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top