Hartige auberginetaart met gehakt

  • Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-12-2005
  • Hartige auberginetaart met gehakt

    Hartige auberginetaart met gehakt

    Hartige auberginetaart met gehakt

  • Hartige auberginetaart met gehakt

    Hartige auberginetaart met gehakt

    Hartige auberginetaart met gehakt

  • Hartige auberginetaart met gehakt

    Hartige auberginetaart met gehakt

    Hartige auberginetaart met gehakt

Eigenlijk houd ik niet zo van aubergine, maar in deze taart is de combinatie aubergine met rozijnen en verse prei een gouden keus.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 7 vellen filodeeg, - 1 aubergine, - 75 gr. rozijnen, - 1 blik gepelde tomaten, - 5 eetl. olijfolie, - 300 gr. rundergehakt, - 1 theel. kaneelpoeder, - zout, zwarte peper, 2 eieren, 3 preien (ca. 400 gr.)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm van ca. 24 cm.

Voorbereiding

Snijd de aubergine in blokjes en laat de tomaten uitlekken en vang het tomatenvocht op.
Beleg de springvorm met de filodeegbladeren zodat de hele springvorm is bedekt.

Bereidingswijze

Bak het gehakt rul in de koekenpan, voeg de blokjes aubergine en het kaneelpoeder tijdens het bakken toe. Meng ondertussen het tomatenvocht met de 2 eieren en roer dit los. Haal de koekenpan van het vuur en meng de tomaten met het gehaktmengsel en voeg hieraan de rozijnen toe. Roer het eimengsel door het gehakt en schep dit in de belegde springvorm. Bak dit ca. 40 minuten in het midden van de oven op 200 graden. Snijd de prei in reepjes. Bak ondertussen in ca. 3 minuten de prei aan en schep de prei vlak voor het serveren op de auberginetaart.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

asperge76 avatar
asperge76 25-06-2011

Het leek zo lekker, want ik houd erg van aubergine, tomaten en gehakt, dus het kon alleen maar lekker zijn. Maar het viel helaas erg tegen, het smaakte ontzettend flauw en de kaneel bepaalde de smaak, maar het smaakte toch niet naar kaneel. Ik maak het niet meer, sorry.

ykel avatar
ykel 17-10-2010

hoi Ga dit proberen! Ben benieuwd: Mijn man houdt niet van tomaten en niet van aubergine. Maar soms is de combinatie net wat het hem doet Groetjes Anneke

elsa_h avatar
elsa_h 15-03-2010

vanavond dit gerecht gemaakt.ik had alleen geen rozijnen meer want die heb ik het weekend opgemaakt met rozijnen brood bakken.maar ook zonder rozijnen smaakte het heerlijk. bedankt voor het recept gr Yvonne

salzburg avatar
salzburg 11-03-2010

Als ik bovenstaande allemaal lees kan het alleen maar lekker zijn. Bedankt, Anna.

tienamelie avatar
tienamelie 28-12-2009

Hallo, ik heb dit recept al een paar maal gemaakt en iedereen is er weg van. Heb het al aan 3 vrienden mee gegeven. Groetjes Tina

mascha_scholten avatar
mascha_scholten 21-01-2009

Hallo, ik was op zoek naar een recept met aubergine en kwam bij deze terecht. Erg lekker, combinatie kaneel, rozijnen en aubergine is erg geslaagd. Aanrader!

jolanda_70 avatar
jolanda_70 05-03-2006

Op zoek naar een weer-eens-wat-anders recept voor hartige taart kwam ik dit recept tegen. En w?t een goede keuze. Ontzettend bedankt, we hebben er werkelijk van genoten. Smakelijke groeten, Jolanda

gissie avatar
gissie 06-01-2006

Hallokes , bedankt voor jou recept , heb het geprobeerd en het is heerlijk met een glas afrikaanse wijn erbij , mijn vrienden waren verukt over jou recept en hebben het dan ook mee naar huis genomen , nogmaals bedankt en succes met je pagina , Groetjes Gissie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten