Hartige auberginetaart met gehakt

  • Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Hartige auberginetaart met gehakt

    Hartige auberginetaart met gehakt

    Hartige auberginetaart met gehakt

  • Hartige auberginetaart met gehakt

    Hartige auberginetaart met gehakt

    Hartige auberginetaart met gehakt

  • Hartige auberginetaart met gehakt

    Hartige auberginetaart met gehakt

    Hartige auberginetaart met gehakt

Eigenlijk houd ik niet zo van aubergine, maar in deze taart is de combinatie aubergine met rozijnen en verse prei een gouden keus.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 7 vellen filodeeg, - 1 aubergine, - 75 gr. rozijnen, - 1 blik gepelde tomaten, - 5 eetl. olijfolie, - 300 gr. rundergehakt, - 1 theel. kaneelpoeder, - zout, zwarte peper, 2 eieren, 3 preien (ca. 400 gr.)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

springvorm van ca. 24 cm.

Voorbereiding

Snijd de aubergine in blokjes en laat de tomaten uitlekken en vang het tomatenvocht op.
Beleg de springvorm met de filodeegbladeren zodat de hele springvorm is bedekt.

Bereidingswijze

Bak het gehakt rul in de koekenpan, voeg de blokjes aubergine en het kaneelpoeder tijdens het bakken toe. Meng ondertussen het tomatenvocht met de 2 eieren en roer dit los. Haal de koekenpan van het vuur en meng de tomaten met het gehaktmengsel en voeg hieraan de rozijnen toe. Roer het eimengsel door het gehakt en schep dit in de belegde springvorm. Bak dit ca. 40 minuten in het midden van de oven op 200 graden. Snijd de prei in reepjes. Bak ondertussen in ca. 3 minuten de prei aan en schep de prei vlak voor het serveren op de auberginetaart.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

n.verkerk avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten