
- 7 vellen filodeeg, - 1 aubergine, - 75 gr. rozijnen, - 1 blik gepelde tomaten, - 5 eetl. olijfolie, - 300 gr. rundergehakt, - 1 theel. kaneelpoeder, - zout, zwarte peper, 2 eieren, 3 preien (ca. 400 gr.)
Springvorm van ca. 24 cm.
Eigenlijk houd ik niet zo van aubergine, maar in deze taart is de combinatie aubergine met rozijnen en verse prei een gouden keus.
Snijd de aubergine in blokjes en laat de tomaten uitlekken en vang het tomatenvocht op.
Beleg de springvorm met de filodeegbladeren zodat de hele springvorm is bedekt.
Bak het gehakt rul in de koekenpan, voeg de blokjes aubergine en het kaneelpoeder tijdens het bakken toe. Meng ondertussen het tomatenvocht met de 2 eieren en roer dit los. Haal de koekenpan van het vuur en meng de tomaten met het gehaktmengsel en voeg hieraan de rozijnen toe. Roer het eimengsel door het gehakt en schep dit in de belegde springvorm. Bak dit ca. 40 minuten in het midden van de oven op 200 graden. Snijd de prei in reepjes. Bak ondertussen in ca. 3 minuten de prei aan en schep de prei vlak voor het serveren op de auberginetaart.
asperge76 25-06-2011
Het leek zo lekker, want ik houd erg van aubergine, tomaten en gehakt, dus het kon alleen maar lekker zijn. Maar het viel helaas erg tegen, het smaakte ontzettend flauw en de kaneel bepaalde de smaak, maar het smaakte toch niet naar kaneel. Ik maak het niet meer, sorry.
ykel 17-10-2010
hoi
Ga dit proberen!
Ben benieuwd: Mijn man houdt niet van tomaten en niet van aubergine.
Maar soms is de combinatie net wat het hem doet
Groetjes
Anneke
elsa_h 15-03-2010
vanavond dit gerecht gemaakt.ik had alleen geen rozijnen meer want die heb ik het weekend opgemaakt met rozijnen brood bakken.maar ook zonder rozijnen smaakte het heerlijk. bedankt voor het recept gr Yvonne
salzburg 11-03-2010
Als ik bovenstaande allemaal lees kan het alleen maar lekker zijn. Bedankt, Anna.
tienamelie 28-12-2009
Hallo, ik heb dit recept al een paar maal gemaakt en iedereen is er weg van. Heb het al aan 3 vrienden mee gegeven. Groetjes Tina