Mexicaanse kipsalade met sperziebonen

  • Mexicaans, Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-12-2005

Tijd om dit verrukelijke recept met anderen te delen. Ik heb dit recept ooit uit een TIP gehaald en het blijft een terugkerend suc6.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
salade: - 200 gr. kipfilet, tacokruiden, - 2 eetl. boter, - 1 rode ui, - 3 vleestomaten, - 1 rijpe avocado, - 1 eetl. citroensap, - 200 gr. sperzieboontjes (blik of pot), - 1 blikje maislkorrels (100 gr.)
dressing: 1 teentje knoflook, - 3/4 dl. olie, - 2 eetl. azijn, 1 eetl. balsamico-azijn, 2 eetl. tomatenketchup, mespunt komijn, mespunt cayennepeper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan

Voorbereiding

kipfilet in reepjes snijden en rode ui en tomaat in stukjes snijden.

Bereidingswijze

Bestrooi de kip met de tacokruiden en bak dit ca. 3 tot 4 minuten aan in de koekenpan. Fruit de laatste minuut de rode ui erbij. Laat het geheel afkoelen.
Maak ondertussen de dressing door olie, azijn, tomatenketchup, komijn en cayennepeper met elkaar te mengen. Knijp de knoflook uit boven de dressing en roer goed doorelkaar.
Laat de groenten uit blik uitlekken en voeg alles aan elkaar toe. Voeg vlak voor het serveren van de salade de in blokjes gesneden avocado toe.

Serveertip

lekker met tortillachips of stokbrood

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

gissie avatar
gissie 25-12-2005

Hallokes , Heb dit recept van jou gisteravond bij op mijn mexicaanse avondtafel gezet en dat was smullen geblazen hoor !, simpel,snel en lekker dus,zo zie je maar , bedankt en nog een prettige Kerst , Groetjes Gissie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten