1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Hemelse modder

Hemelse modder

  • Frans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-12-2005

Ingrediënten 4 personen


100 gram pure chocolade, 1 eetlepel water, 30 gram boter, 20 gram suiker, 2 eieren.



Luchtig nagerecht op basis van pure chocolade.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Breek de chocolade en laat deze heel zachtjes warm worden. (au bain marie is het beste)

Bereidingswijze

Roer de boter met de suiker tot room. Voeg een voor een de eidooiers toe. Voeg aan de eiwitten een klein mespuntje zout toe en klop ze zeer stijf. Roer de gesmlten chocolade door het botermengsel. Leg dit mengsel op de stijfgeklopte eiwitten en spatel luchtig door elkaar. Schep in coupes en laat koud worden.

Serveertip

Garneer met slagroom en bijvoorbeeld een waaierwafel.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henkhaarhuis


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henkhaarhuis
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top