1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Ragout van niertjes in een Paterkes-saus

Ragout van niertjes in een Paterkes-saus

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-12-2005

Ingrediënten 4 personen


-2 kalfsniertjes of 6 varkensniertjes
-4 sneden spek (in blokjes)
-1 ui (fijn gesnipperd)
-1 preiwit (in ringetjes)
-1 el bloem
-1 flesje Tripel bier
-2 dl bruine fond
-1 el mosterd
-2 el gehakte peterselie
-margarine



Een lekkernij deze ragout van kalfsniertjes of varkensniertjes in een zalig sausje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

*de niertjes ontvetten en in stukjes snijden van 4 cm en deze op hoog vuur aanbakken in de margarine

Bereidingswijze

-voeg spek, ui en prei bij de niertjes
-overstrooi met bloem en blussen met het bier en de bruine fond
-goed laten doorkoken tot binding
-mosterd erbij voegen

Serveertip

Serveren met aardappelpuree of pasta



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top