Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Ragout van niertjes in een Paterkes-saus

Ragout van niertjes in een Paterkes-saus

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-12-2005

Ingrediënten 4 personen


-2 kalfsniertjes of 6 varkensniertjes
-4 sneden spek (in blokjes)
-1 ui (fijn gesnipperd)
-1 preiwit (in ringetjes)
-1 el bloem
-1 flesje Tripel bier
-2 dl bruine fond
-1 el mosterd
-2 el gehakte peterselie
-margarine



Een lekkernij deze ragout van kalfsniertjes of varkensniertjes in een zalig sausje

Ontdek meer:

Voorbereiding

*de niertjes ontvetten en in stukjes snijden van 4 cm en deze op hoog vuur aanbakken in de margarine

Bereidingswijze

-voeg spek, ui en prei bij de niertjes
-overstrooi met bloem en blussen met het bier en de bruine fond
-goed laten doorkoken tot binding
-mosterd erbij voegen

Serveertip

Serveren met aardappelpuree of pasta



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top