1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Pepernoten
  5. Pepernoten

Pepernoten

Door: hotmier

  • Nederlands, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-12-2005

Ingrediënten


125 g bloem,125 g zelfrijzend bakmeel, 100 g boter, 90 g witte basterdsuiker, 2 eetl water, 1 mespunt zout, 1 eidooier, 1 theel. speculaaskruiden, 1/2 theel kaneel



Echte pepernoten, ik had al een recept geplaatst, maar dit recept is nog makkelijker. van mijn vorige werkgever: Ad Janssen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vermeng alle ingredienten. kneed tot een soepel deeg.
Laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Bereidingswijze

Rol een aantal staven van het deeg van 1 cm dik.
Snijd met een mes de staven in kleine stukken.
Rol 'bolletjes' van de stukjes en zet deze op de beboterde bakplaat.
druk met je vingers deze bolletjes tot de juiste 'pepernootvorm'.
Bak de pepernoten ca 20 minuten in een oven van 150 C



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hotmier
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top