1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. ossehaas gevuld met morieltjes

ossehaas gevuld met morieltjes

Door: baronmunschausen

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-12-2005

Ingrediënten 6 personen


1200 gram ossehaas, 30 gram gedroogde morieltjes,4 dl rode port, 1 sjalot, 70 gram boter, 3 dl jus de veau ( kalfsfond).


ossehaas gevuld met morieltjes
ossehaas gevuld met morieltjes

Het sjalotje hakken en 10 gr. boter glazig laten worden. De morieltjes toevoegen en op hoog vuur 3 min.laten meebakken.De ossehaas voor tweederde insnijden en de binnenkant met peper en zout bestrooien.De ossehaas met het morieltjesmengsel vullen, zorgvuldig dicht vouwen en dicht binden met keukentouw. 50 gr.boter in braadpan verhitten en de ossehaas hierin rondom dicht schroeien.De rest van de boter toevoegen en de deksel schuin op de pan zetten.De ossehaas op een matig vuur braden en het vlees met peper en zout bestrooien en af en toe keren.Een vleesthermometer in het vlees steken.Als de kerntemperatuur 50 graden is, het vlees uit de pan nemen en afgedekt met aluminiumfolie 10 min.laten rusten.Het braadvet uit de pan schenken.Het weekvocht door een doekje of koffiefilter zeven en samen met de port in de pan schenken, de aanbaksels losroeren.De jus de veau toevoegen en het geheel tot de helft in laten koken.De saus zeven.Het vlees in plakken snijden en met de saus serveren.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

2 deciliter port opwarmen. De morieltjes in de vrwarmde port 2 uur laten weken en vervolgens in een zeef uit laten lekken.Het vocht opvangen en bewaren.De grote exemplaren eventueel doormidden snijden.De morieltjes verder droog deppen met keukenpapier.

Serveertip

Lekker met broccoli met gehakte hazelnoten.Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van baronmunschausen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top